Börja om

7 feb 2016

Jag kan måla om på en canvas tills det inte längre blir bra. Tillslut måste jag ta fram en ny, kasta den gamla och måla om på ett vitt, rent blad.

Så är det bara.

Säg mig...

1 feb 2016

Grattis

Det är jag. Jag som finns mellan himmel och jord. Galaxen svävar som aldrig förr.

Ge mig insikt och ge mig besked om en bättre sed att följa. Människligheten behöver insikt. Inte för att det är mitt ansvar, men det glädjer mig att väcka människor till liv, så jag vill bidra dem denna.

Insikten om kärnan och lagen om allt och inget. Det som blir tinget är min uppgift att gestalta i ord. Följder av dessa är en kamp om liv och död, prosper och gospel. Orkester inombords. Spelar i dur eller moll. Jag undrar vad min spelar. I dur? Eller i moll?

Hallå min vän. Trumman ekar genom havets brus och himmelens vindars sus.

Allt kommer att bli bra. Stormen går över och när natten blir till dag kommer solen skina som aldrig förr. Starkare och starkare.

En utsikt över horisonten som väcker ett brett leende och en känsla av harmoni. En förnimmelse av att hitta hem stöts upp från ingenmansland i denna annars så tomma kropp.

Ett liv med hopp är det finaste som finns.

Se träden omkring -  de blöta löven som kastats ner. Lukten av violer i stilla sommardagsljus. Tomma hus. Tomma men inte ödsliga. Människor som lämnat mörkret för denna vackra dag, håller upp sin hand mot pannan ett tag och säger:"... vänta ett slag. Är ljuset inte lite starkare än i går eller är det jag som misstar mig och hoppas i bevåg?"

Den andra svarar: "Jag vet inte, jag tror du har rätt. Ett ljus så här starkt och en sådan värme var längesedan att uppleva. Ge mig några minuter så får jag fundera, tänka och filosofera..."

Det är inget vanligt ljus idag, nej det är en gryning som vill oss om ett tag. Kallar först på min känsla av den yttersta friheten; att kunna skrida ner från en flygtripp ner mot gräs lent som siden.

Detta är sannligheten

 

Flammande lågor

30 aug 2015

En dikt till Fenix

Rött och gult - det sprakar högt och lågt

Brännande passion, men samtidigt destruktion

i en väldig våg

Sprakande varm - kan brännas och kan läka

Genereös med charm- kan spränga och kan käka

Får svårt att sätta fingret på

om det som ses är på riktigt eller en illusion från det blå?

Eller om det är en vision om vägledning som man ska ta

om det är en kallelse från det inre som vet vart man ska va?

Jag har fel

Jag har rätt

Jag har rätt

Jag har fel

Jag ser dit och jag ser dit,

men ser jag ett skit?

När man har rätt då känns det så bra

Att vakna upp ur en mardröm som har befläckat var dag

Nu har solen kommit ut ur molnen

och fåglarna kvittrar och stormen är över

Men är det över?

Skit i det. Bara gå.

Bara gå och le så ska ni se

Jajjemänn så är det visst

Att det är bara ens psyke som spelar en väldig tvist

Mellan det som är sant och det som är rädsla

Vi har redan dött så många gånger

Och jag vet, jag vet

Att döden är frihet

Och friden ur döden är utan allt som vi upplever så verkligt som är negativt i livet

Det är bara att ta sig upp och ta första klivet.

Sedan blir allt som en väldig universiell orkester med dans och allsång

Och äntligen kan jag ta tillbaka det som varit mitt med en gång

Fenixen inom oss

 

Vågor är Höga och Havet är Djupt

9 aug 2015

Laddade strömmar i mörka, djupa vatten...

 Hur ska man i all oändlighet veta vad som är rätt och fel och vad som leder till det som behagar? 

Utan att jag går bet, tumlar runt och att det försvagar.

I all oändlighet i viktlös trans, med benen korsade på vattnets tunna yta,

medan havets djup därunder kan uppsluka, kan frågorna flyta:

"Hur simmar man på ytan utan att sippa ned i det som gör en så slö?"

(med andra ord) är det ovissheten som får mig att längta efter att dö?

"...och hur man än simmar innefattar man tyngd. Tyngd i passivt skede sjunker ner mot den djupa bottnen..."

...och jag som ett tag kände mig så nära toppen...

"Jag älskar er mina släktingar och närastående, men vad kan jag ge?"

När jag ligger på botten och har glömt bort hur allt ska ske..?

Och jag ber: "Hur ska man åter få känna solens strålar värma ens skin..."

Hitta upp till vattenytan och andas in?

"...och hur skulle det kännas att lära mig gå igen och trampa upp på land?"

Hälsa på det främmande, till och med skaka hand? 

Men jag ligger här på botten, begravd under ett djupt täcke. Och efter ett tag kan inte ens jag låta bli att undersöka min omgivning och tänk!

Tänk att jag faktiskt funnit några intressant ting även här...

För kolla där! En levande organism!

Kommunicerar med den allsmäktiga;

"Kan du påminna mig - det där framför mig - vad det ÄR?!"

Till mig viskas: Viktigare än namnet -  frågan är vad är det den lever och vad är det den bär..?

Den är bipolär.

 

Att höra det ohörbara, att se det osynliga... Att känna det okända och göra det ogjorda

4 aug 2015

 Att tänka det otänkta.

Att vända och vrida. Att skända och sprida. Att transformera och transportera. Att le och dö. Att sjunga till en döv. Att inte märka det...

...att drunkna i luft. Att flyga i vatten. Att simma på land. Att mottaga en hand. Att gå hand i hand.

/Frida

Ja...vad kan mer kan man säga?:P

2 sep 2013

En dikt om ingenting

Jag ska köra upp lite amfetamin, ja då blir man fin... Men tur att det finns annat att ta till hands, i efter rusets hetta vill man åter gå till sans. Kanske kan man då dra en svans av kokain? Ja då blir man ju garanterat piggelin. Men vilken rörelse... jag kanske ändå bara hamnar i bedrövelse.

Lite maja vore ju inte fel, börja svaja och titta som en skel. Med ett stort smajl, kunde jag lukta på liljekonvalj.

Nä, kaffe kanske blir bättre? med en workoholik-anda komma på fötter, rensa mina rötter... ... i trädgården.

Ja och Nej! Fy på dig! Inte tänka så! Det är ju bara att se upp i det blå, Vad håller du på med, tror du dessa kan hjälpa dig få allt på en silversked? Nej vet du va, nu får du gå och lägga dig ned. Bädda om dig i sängen, slut ögonen, och fantisera inte om drängen! Ja men han ser ju ut som en dräng, med sitt lufsiga hår, reser runt i värden utan att ta farväl med en enda tår.

Å hej och hopp ***** *****! Du skämtar! Du får gifta dig först och det med basta! Förresten till lunch, du ville ha pasta? Pasta med korv eller köttbullar? Jag har hört hur ofta människor *******! Det är inte bra för dem, de borde göra som jag, sitta i skräddarställning och leva i celibat....

AaaUuuuuuuuuummmM!

Här har du din mat, jag har lagt det på ett fint fat. Se så ät lite nu, så kan du gå upp och röja klockan sju. Imorgon bitti vill jag att du ska ta tag i ditt liv, jag vill bli av med dig och gärna utan att du tar ditt liv med en kniv.

Hade gott!

/Frida

p.s

27 aug 2013

Ville bara förklara frågetecken kring blogguppdateringar och datum: n.nu suger. Eller så är det jag som har klickat hejvilt?;p hehe. Okej. Datumen stämmer inte på bloggpostarna. och det är ehm n.nus fel.

Hadä!

En kväll i den stilla sommar/höstnatten. Året är 2013

27 aug 2013

Tjena mitt i benan!

Det är jag. Jag är tillbaka efter, öh, månader av icke bloggande(vem orkar blogga varje dag ändå?(och hur intressant kan det bli?)). Det är sent, för sent för att skriva. Jag ska upp tidigt i morgon nämligen. Arbetsförmedlingen kallar klockan 10:30. Hipphipp-hurray på dej. Visst. Jublar här.

Eller vänta ett tag...(kliar mig frånvarande i hårbotten) Just ja(slutar givetvis att klia då ett ljus går upp för mig)! Jag kom på att jag faktiskt borde jubla lite grann ändå! Uppenbarligen har de något slags projekt på gång som jag, som hängiven jobbsökare(hrm-hrm!), nu ska få ta del i(antar jag. Eller kallar hon* in mig för att jag ska få beskedet att det inte blev nåt för mig ändå?!fasen..!). Ja, det återstår att se. Det kan bli kul. I alla fall roligare än...

än...

än...

... än nåt annat!

Så!:) Sen har jag också ett annat viktigt* möte i morgon med en hemlig person som ska föra mig ner i dunklet...låsa in mig där. Vrida om nyckeln och svälja den med ett hemskt, häx-liknande skratt. HAHAHAHA!!!(fast hon skrattar inte länge för snart så inser hon att hon har svalt metall? Seriöst. Dumma bimbohäxa. Hadä!)

Puh! Det är ganska farligt sånt där ändå. Att låta in någon där in på djupets hemligaste kanaler av...underliggande...orsaker...till... beteenden?

Okej, ska sluta vara kryptisk: En psykolog. En sån som psykar en och är riktigt duktig på det. Okej...

- Ärsh! Jag tror inte på sånt där!, säger jag och slår ut med armarna, som jag sedan bestämt lägger i kors för att visa hur sammarbetsvillig jag är.

Varför inte? En röst från ingenstans, från ingen, kommer och viskar. En irriterande röst, indeed. Jag får lov att vifta bort henne, honom, det*.

- För att jag anser att den ända människan som kan hjälpa mig är jag själv. Kanske att ens kraftdjur, skyddsängel eller liknande fantasifigurer/monster kan hjälpa en, men en psykolog...

Varför går du dit om du inte tror på det lite ens?

Vart fan kommer den där rösten ifrån? Någon har telepatiskt trängt in i mitt huvud, in i mina nervsignaler i hjärnan. Oförskämt, absolut. Jag tror inte på telepati, så håll tyst nu.

- Jaja, jag fattar. Du har ett argument där. Så visst, bara för dig. Jag kanske tror på det lite grann, ytterst lite. Nog lite för att låta min far betala 700 spänn per session med henne(psykologen).

Jag hör en vindpust andas mig i örat och jag ryser till. Tror rösten försvann nu. Excellent. nu får jag vara i fred. Så! Vart var jag?

:D Brilliant smile and vibrant feeling. Clear thoughts. Clear Thoughts! Och jag kommer högre och högre upp bland molnen.

- Här var det fint! Pratar gör jag med en silkeslen röst, tyst så att ingen hör som ett barnagurglande. Rörde jag ens på läpparna? Men jag hinner inte tänka längre än så, då jag avbryts i mina tankar.

Ja, inte så konstigt att du upplever det så, nu när du ser ljuset!

Rösten är tillbaka jag kollar mig omkring, men ingen är där. Och så snart jag har tittat mig klart omkring efter detta viskande ingenting, så upptäcker jag att jag är tillbaka på stolen, sittande i mitt rum igen.

Besynnerligt...Vilken iakttagelse! Nej nu blev jag trött. Hej på er!

/Frida

Kommit hem från Shamankurs i Årrenjarka Fjällby

27 aug 2013

Hej och hallå! Har precis kommit hem från en intressant kurs uppe i norrland. Jag åkte tillsammans med en god vän uppåt och i tre-fyra dagar höll denna Shaman kurs rum, uppe i ett av de vackraste områdena i Sverige.

Med ny inspiration och nya idéer har jag kommit hem igen och jag hoppas att få gå på fler, liknande, kurser i framtiden!

Var det värt det? OM det var värt det!!!;) Hade gott /Frida

Precis skapat hemsidan

27 aug 2013

Tja!

Där är jag--->

Så.. ah fan!!!!!!!!!

....

Precis.

Jag borde ha blivit tekniker som min far.

Eller nä.

Men jag lyckades inte få alla filer att bli "klick"-bara. Ska försöka fixa det:P (kanske... XD)

Men men.

Skola imorn.

:)

Jippieeeeeeeee.

Kram HADÄ

/Frida