Grattis

Det är jag. Jag som finns mellan himmel och jord. Galaxen svävar som aldrig förr.

Ge mig insikt och ge mig besked om en bättre sed att följa. Människligheten behöver insikt. Inte för att det är mitt ansvar, men det glädjer mig att väcka människor till liv, så jag vill bidra dem denna.

Insikten om kärnan och lagen om allt och inget. Det som blir tinget är min uppgift att gestalta i ord. Följder av dessa är en kamp om liv och död, prosper och gospel. Orkester inombords. Spelar i dur eller moll. Jag undrar vad min spelar. I dur? Eller i moll?

Hallå min vän. Trumman ekar genom havets brus och himmelens vindars sus.

Allt kommer att bli bra. Stormen går över och när natten blir till dag kommer solen skina som aldrig förr. Starkare och starkare.

En utsikt över horisonten som väcker ett brett leende och en känsla av harmoni. En förnimmelse av att hitta hem stöts upp från ingenmansland i denna annars så tomma kropp.

Ett liv med hopp är det finaste som finns.

Se träden omkring -  de blöta löven som kastats ner. Lukten av violer i stilla sommardagsljus. Tomma hus. Tomma men inte ödsliga. Människor som lämnat mörkret för denna vackra dag, håller upp sin hand mot pannan ett tag och säger:"... vänta ett slag. Är ljuset inte lite starkare än i går eller är det jag som misstar mig och hoppas i bevåg?"

Den andra svarar: "Jag vet inte, jag tror du har rätt. Ett ljus så här starkt och en sådan värme var längesedan att uppleva. Ge mig några minuter så får jag fundera, tänka och filosofera..."

Det är inget vanligt ljus idag, nej det är en gryning som vill oss om ett tag. Kallar först på min känsla av den yttersta friheten; att kunna skrida ner från en flygtripp ner mot gräs lent som siden.

Detta är sannligheten

 

1 feb 2016